Livet

Frukostbröd

Ett kanonenkelt bröd som är allra bäst helt nybakat men eftersom man inte är uppe vid 5 på morgonen en vardag får man nöja sig med att ha det nybakat från dagen innan. Tokenkelt bröd som blir ganska kraftigt och tungt fast det är ett vetebröd. Mycket smör och ost ska det vara!

Gör så här:

50 g jäst
1-1,5 msk salt
1-1,5 msk socker alt brödsirap
7 dl vatten
1 dl olja
2 liter mjöl
1 ägg till pensling, vallmofrö

Smörj och bröa två avlånga formar.
Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten,  brödsirap, olja och salt. (Det är kallt degspad i den här degen, mycket praktiskt)
Tillsätt mjölet tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk. Jäs i ca 40 min, dela i två delar, som vardera delas i tre bitar, rullas och flätas. Läggs i formarna, jäs ytterligare ca 30 min.
Pensla med uppvispat ägg  + vallmofrö.

200 grader i 35-40 min. Kolla gärna att botten är bakad – kanske du behöver lägga den på gallret ytterligare några min på bara bottenvärme.

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

En kommentar

Kommentera

%d bloggare gillar detta: