Kött,  LCHF

Auberginelasagne

Blev ju ändringar i schemat igår så lasagnen kom idag istället. Lätt recept som går att förändra i det oändliga när man väl har grunden. Vi var duktiga idag och gjorde egen tomatsås men det finns ju att köpa på burk om man har lite tidsbrist. Receptet kommer från TV 4 Nyhetsmorgon.

2 st auberginer
Lasagneplattor
1 burk tomatsås el egengjord.
5 dl lätt crème fraîche
1 kruka basilika
100g gratängost
1 pkt fetaost
Salt
Peppar

Tomatsås
1 burk hela tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1buljongtärning
Salt
Peppar
Oregano

Hacka lök och fräs lök och vitlök i en kastrull. Häll i tomaterna och buljongtärning och kör med en mixer tills såsen blir slät. Krydda.

Gör så här:
Skiva auberginen tunt, salta och stek alla skivorna i lite olivolja.
Blanda crème fraîche med smulad fetaost samt salt och peppar.
Lägg lasagnen i en ungssäker form. Varva alla ingredienser om vart annat. Använd lasagneplattor mellan varje lager. Använd: aubergine, tomatsås, feta crème, basilika samt ost på toppen. Undvik att avsluta med lasagneplatta på toppen.
In i ugnen – 180 grader, ca 45 minuter.

Jag hade lite grönsaksbrist hemma idag (hur man nu kan ha det när man jobbar på en grönsaksgrossist) så det blev ingen rolig sallad. Det blir en större grönsallad till nästa gång.

Hade lite för mycket tomatsås, eller för rinnig. Men så smarrigt ändå!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: